Ursch vilket ruggigt väder det är idag! Planerar för middagen och idag tror jag att det blir stekt lax och potatis med en god sås. Till efterrätt blir det pannacotta. Har ett jättegott recept som jag kan rekommendera.
Jordgubbs- och limepannacotta (6 port)
1 gelatinblad
1 1/2 dl grädde
2 tsk socker
250 gr Kessella jordgubb och lime
Jordgubbar och passionsfrukt till garnering
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden. Låt svalna något. Blanda ner kesella. Fördela i små glas och ställ i kylen för att stelna ca 3 tim eller över natten. Skär jordgubbarna i skivor. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Blanda jordgubbarna och passionsfrukten och fördela det på pannacottan vid servering.
//Lillan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar