I morse hade Elin tid hos diabetesläkaren i Örebro. Det känns bra att få komma dit var tredje månad och få lite tips och råd. Efter det träffade vi dietisten vilket också känns bra för att få lite ny inspiration!
Jag är ingen fantast vad gäller att baka men med en familjemedlem med celiaki så kan det vara bra att tänka om. Det är både dyrt och enformigt att köpa glutenfritt bröd. Vi pratade mycket bakning och jag vill verkligen hitta glädjen i att skapa goda och vackra bröd. Detta resulterade i att när jag kom hem ikväll satte jag igång min allra första glutenfria surdeg. Nu ska den stå i tre dagar och det enda vi ska göra är att röra lite i den för att jäsningen ska komma igång. Det ska bli spännande att se vad det blir, men ett är säkert och det är att det är nyttigt, gott och fullt med långsamma kolhydrater i bröd bakat på surdeg. Jag återkommer med rapporter om Elina som surdegen är döpt till :-)
Hej å hå, baka på!
//Lillan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar