söndag 6 juni 2010

Supergod Chokladkaka


Min mamma har bakat denna chokladkaka från och till under de senaste 20 åren. Den är supergod och superenkel och går superfort att göra.
I går gjorde jag ett försök att göra den glutenfri och resultatet blev precis lika bra. God kaka att äta som den är men även med en klick grädde och någon fruktbit på.

Mors goda chokladkaka

Torra varor:
3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl (alt. glutenfritt mjöl)
2 msk vaniljsocker
4 msk kakaopulver
1 1/2 tsk bakpulver

Våta varor:
150 g smält avsvalnat smör eller margarin
2 ägg
1 1/2 dl kallt vatten

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en 1 1/2 liters kakform (till glutenfritt alternativ kan du ta kokosflingor el. pofiber). Smält matfettet, låt svalna något.
Blanda de torra och de våta varorna var för sig. Slå de våta varorna över de torra och rör om.

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen.
35 min = lätt kladdig
40-60 min = torrare
När kakan är klar kan man strö lite socker på den medans den svalnar. Går med fördel att frysa och skära av direkt från frysen.

Lycka till!

//Lillan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar