lördag 19 juni 2010

Sverigekakan blev jättegod!


Sverigekaka (12 port.)
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl (alt. 3 dl glutenfritt mjöl)
3 ägg
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
4 msk vaniljsocker
125 gr smör
1 dl mjölk

Gör så här:
Smörj och ströa en rund sockerkaksform (ca 11/2 - 2 liter)
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och häll det i ägg/sockerblandningen.
Häll i det kokande vattnet och rör om.
Grädda genast i ca 45 min i 175 grader.
Låt svalna.
Dela kakan i två delar.
Fyllning: Lägg vaniljsocker, smör och mjölk i en kastrull.
Koka tills det tjocknar (ca 2 min.)
Bred på fyllningen på den avsvalnade kakan.
Lägg på överdelen och pudra lite florsocker uppepå.
Jättegod!


/Lillan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar